Can't Import/Paste Images


#1

Description of the Problem, or Question?

I’m trying to paste an image to a layer so I can practice tracing out simple objects, but whenever I try to use Ctrl+V, it says that there is nothing on the clipboard. I don’t even know how I would go about checking my clipboard, and I am completely sure that I coppied the image because when I try to paste it on another program, it works. But the only other solution I’ve been able to find was do it manually through the Menu>Layer>Paste layer from clipboard, but that only leads to the same outcome.

Basic System Details

ASUSTek Computer Inc.
Intel Core i7
8.00 GB RAM
64-bit
Pen and Touch Support
MyPaint version:
1.2.1+gitexport.bcf5a28d (Not sure if the extra bit is necessary or not, my first post on here.)

Operating System + Version:
Windows 10

Make and Model # of Graphic Tablet:
Small Intuos Wacom Tablet, Model # forgotten

Please Tell Us How to Reproduce the Problem in Steps.

  1. Open Mypaint
  2. Copy an image off of another program
  3. Either press Ctrl+V or open Menu>Layer>Paste layer from clipboard

Are there any Errors Popping Up? If so, paste the text in the area shown below.

Clipboard does not contain an image

#2

Could you install this latest alpha build and see if the problem still persists? MyPaint has gone trough a lot of changes since it 1.2.1 release this past January. You probably need to make sure to uninstall the previous version, and backup any configs you want to keep.

https://ci.appveyor.com/project/achadwick/mypaint/build/1.3.0-alpha+master.89/job/sb8etvkxrubomqu8/artifacts


#3

I just installed the latest version I could find a week or two ago, could you direct me to the version that you are talking about?


#4

Okay I fixed the link to point to the correct ones. I’m going to assume you are using a 64-bit version of windows 10.


#5

I installed the 1.3.0 version, and I’m still having the same trouble.I’m guessing It’s a problem with my PC since no one else is having these problems, although I’m still able to paste copied images on other programs.


#6

I am having the same issue. I tried the steps provided by the Admin but I am still getting the same error. The only way iv’e found to open an image is by saving it first and then opening it.


#7

Same problem. I can only fix it by pasting into gimp, then copy pasting from there.


#8

Testing version 1.3.0-alpha+git.8a0a9160 seems to have fixed this problem for me.